Op uw verzoek verzorgen de logopedisten van Logopediepraktijk Halderberge informatieavonden, cursussen en workshops bij u op locatie.

PROMPT-therapie; anders kijken naar articulatie (voor logopedisten)

Deze workshop is voor logopedisten die meer over de therapie volgens de PROMPT-filosofie willen weten. Wellicht word je door deze workshop enthousiast gemaakt om de grote PROMPT-cursus te gaan volgen?

Spraak- en taalontwikkeling

Wij hebben al jarenlang ervaring met het geven van laagdrempeligeinformatieavonden over “het stimuleren van de spraak- en taalontwikkeling” aan ouders. Daarnaast hebben we ook de workshop “signaleren en stimuleren van de spraak- en taalontwikkeling” ontwikkeld die met veel succes ontvangen wordt door leidsters van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Logopedie vanuit de eerste lijn binnen het passend onderwijs

Voor schoolteams hebben wij onlangs de lezing “Logopedie….méér dan spraakjuf binnen het passend onderwijs” ontwikkeld. Tijdens deze lezing komende de mogelijkheden van de logopedist aanbod als aanvulling op /ondersteuning van de “zorg” leerling. Leerkrachten hebben deze lezing ervaren als een “opfris”-moment waarin nieuwe mogelijkheden en inzichten naar voren kwamen.

Stem

Voor oa zangkoren hebben we een workshop “een kennismaking met de larynx” samengesteld waarin uw koorleden meer inzicht krijgt in de werking van de stembanden en er veel bruikbare tips worden gegeven over stemhygiëne en stemgebruik. Deze workshop werkt ter voorkoming van stemproblemen en is dus ook bruikbaar voor mensen die veelvuldig hun stem gebruiken zoals leerkrachten, salesmanagers, medewerkers van een callcenter en acteurs binnen een toneelvereniging. Aanvullend op deze workshop hebben we de workshop “laxvox” samengesteld, waarin er zeer bruikbare oefeningen worden gegeven voor een snel herstel van de stem bij kortdurende overbelasting.

Bent u geïnteresseerd in één van deze activiteiten? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier!